Losdok

projectruimte aan het ij

losdok.nl

about

LOSDOK is an independent 'do-it-yourself' project space, located at Veemkade 570a. You can rent it per day and organise your own cultural project, exhibition, presentation or meeting.

LOSDOK combines two very simple concepts:

...

'JUST DO IT!'

LOSDOK advocates a radical freedom of individual expression. It is radically bottom-up. All projects combined make a varied mix.

...

'OPEN UP!'

The use of LOSDOK is not limited to the artists of PAKHUIS WILHELMINA alone. On the contrary, we are open for new ideas and invite everybody to use it. We aim for interesting meetups between artists and neighbourhood.


...

Contact us at info@losdok.nl

or visit our website www.losdok.nl

LOSDOK is een projectruimte aan het IJ, gelegen in Pakhuis Wilhelmina. LOSDOK is opgericht in 2016 en biedt een projectruimte aan die gebruikt kan worden door zowel huurders van Pakhuis Wilhelmina als mensen van buiten het pand. LOSDOK is te huur per dagdeel en de programmering is vrij: cultureel project, tentoonstelling, presentatie of vergadering. De “doe-het-zelf-galerie” heeft per definitie een afwisselende programmering die leidt tot nieuwe ontmoetingen tussen ontwerpers, makers, kunstenaars, architecten en publiek en zo bij draagt aan een een innovatief werkklimaat.

LOSDOK wil plaats bieden aan zo veel mogelijk leuke en bijzondere dingen. Het is een initiatief van 12 huurders in pakhuis ­Wilhelmina die het beheer van de ruimte voor hun rekening ­nemen. Je mag er doen en organiseren wat je wilt – zolang anderen er geen last van hebben. De ruimte bevindt zich op de begane grond aan de waterzijde van pakhuis Wilhelmina en is 5 x 10 meter groot.

Het is een ruimte waar de kunstenaars en ontwerpers uit Pakhuis Wilhelmina – maar ook mensen uit de buurt – hun werk kunnen presenteren, waar lezingen gegeven kunnen worden, maar waar ook gewerkt en vergaderd kan worden.

Als je abonnee wordt van Losdok kun je tegen gereduceerd tarief gebruik maken van de ruimte. Des te meer abonnees, des te goedkoper we de ruimte aan kunnen bieden